
W skorupce najwięcej znajduje się wapnia stanowi on ok. 40%
suchej masy, następnie jest magnez ok. 0,45%, azot 0,4%, fosfor ok. 0,1%.
Reszta pierwiastków występuje w ilościach śladowych, również nasz organizm
potrzebuje ich w takich ilościach.
Skorupka jaj jest idealnym suplementem diety… Nie
potrzebujemy zaopatrywać się w dodatkowe tabletki, które niszą strukturę
żołądka. Wystarczy wprowadzić do naszej codziennej, zdrowej diety pół grama
zmielonych skorupek i nasz organizm dostanie wszystko to co jest mu potrzebne
do niezbędnego funkcjonowania.
Przepis:
Skorupki jaj zamoczcie we wrzątku na ok. 5 minut, następnie
pozostawcie do wyschnięcia, jak skorupki
będą suche zmielicie je w młynku do kawy. Spożywajcie je codziennie ok. pół
łyżeczki. Możecie zmieszać skorupki z jogurtem, twarożkiem, posypać nimi
kanapkę ale ja wole je jeść z łyżeczki i
od razu popić wodą.
Skorupka to nie śmieć!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz