Witamina
B17 jest owiana tajemnicą. Leczenie polegające na przyjmowaniu pestek owoców
zalicza się pod medycynę alternatywną. Mimo to chętnych nie brakuje, a co
najważniejsze setki osób zostało wyleczonych dzięki dostarczaniu witaminy B17 w
postaci naturalnej.
Pomimo, że witamina B17 posiada cyjanek
jest nieszkodliwa dla organizmu człowieka, ponieważ działa on razem z
benzaldehydem w miejscu zaatakowanym przez nowotwór.
Występowanie
witaminy B 17:
- W PESTKACH I
NASIONACH jabłek, gruszek, śliwek, wiśni, nektarynek, brzoskwiń, moreli.
- ORZECHACH nerkowce,
gorzkie migdały.
- FASOLI bób,
soczewica, ciecierzyca, fasola półksiężycowa, mung, ozdobna.
- NASIONACH lnu,
sezamuaka
- ZIARNACH kasz
owsa, jęczmienia, brązowego ryżu, gryki, żyta, wyki, lnu, prosa.
- JAGODY prawie wszystkie dzikie jagody, aronia, jeżyny, żurawina,
dziki bez, maliny i truskawki.
- TRAWY wodne trawy, alfalfa (skiełkowana), sorgo alpejskie,
pszenica.
- INNE pędy bambusa.
- INNE pędy bambusa.
- zjadaj owoce w całości w raz z gniazdem nasiennym,
- jedno jądro pestki brzoskwini lub moreli uważa się za
więcej niż wystarczającą ilość zapobiegania rakowi.
- umiarkowane gotowanie produktów, w których znajduje się
ów witamina nie ulega zniszczeniu.
Poniżej wklejam kilka linków do serii filmików o witaminie
B17 i jej wpływowi na rozwój nowotworów. Zachęcam do oglądania.
Wygraj walkę z nowotworem!!!
Żadne badania kliniczne nie potwierdziły antynowotworowego działania amigdaliny (nazywaną także witaminą B17), a istnieje duże ryzyko zatrucia cyjankiem, szczególnie wtedy, gdy chory jednocześnie zażywa witaminę C.
OdpowiedzUsuńBądźmy ostrożni z nowinkami!
http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-dzien,artykul,1702507,1,amigdalina-rak-leczony-niewiedza,index.html