czwartek, 17 stycznia 2013

Dietetyczny torcik cytrynowo - kokosowy.




Uwielbiam różnego rodzaju ciasta, w szczególności gdy są zdrowe, jednak zdrowe nie zawsze jest smaczne… Jednak….Mam dla Was znakomity przepis na torcik cytrynowo – kokosowy. Jest zdrowy, smaczny, ma mało kalorii i co najważniejsze jest idealny dla naszych pociech!!!






Składniki:
- 2 opakowania galaretki o smaku cytrynowym,
- 1 opakowanie biszkoptów,
- 300- 400 gr wiórków kokosowych,
- ¾ szklanki cukru brązowego.

Galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Do kefiru wsypujemy wiórki kokosowe i mieszamy, odstawiamy na ok. 40 minut, po upływie tego czasu wsypujemy cukier i miksujemy. Następnie do masy kefirowo - kokosowej wlewamy ostudzona galaretkę i wszystko dokładnie mieszamy. Biszkopty układamy w tortownicy i powoli wylewamy masę ( robimy to bardzo powoli by biszkopty nie wypłynęły nam na wierzch ). Ciasto wkładamy do lodówki na ok. 3 godzinki a najlepiej na całą noc.

SMACZNIE I ZDROWO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz